A Paul Walker által alakított Brian O’Conner a Halálos iramban első részében (2001) fogott hozzá egy ramaty állapotban lévő Toyota Supra felújításához, hogy részt vegyen vele egy gyorsulási versenyen.

A filmben szereplő autó felújítására már nincs szükség: a forgatásra készült, különlegesen átépített, élénknarancssárga Suprát 2015-ben makulátlan állapotban adták el, és reméljük, soha nem kerül olyan állapotba, ahogy először megláttuk.

Egy ukrán restaurátor azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és úgy döntött, megismétli az átalakítást, méghozzá költséghatékony módon. A Good Restore YouTube-csatorna gazdája ugyanis ahelyett, hogy dollárezreket fizetett volna egy megfelelően elhanyagolt állapotú Supráért (néhány éve egy kibelezett karosszériáért is több mint kétmillió forintnak megfelelő összeget kértek el egy klasszikus autókra szakosodott internetes piactéren), a közeli óvodák kukatárolójában, lakótelepi homokozók mélyén nézett szét megfelelő donor után.

 

Meg is találta, amit keresett: egy siralmasan kinéző modellautót, amelyet aztán annak rendje és módja szerint elemeire szedett, alaposan megtisztított, és hozzáfogott a felújításhoz. A folyamatot bemutató videón jól látható, hogy bár egy tenyérnyi autót könnyebb mozgatni, ugyanúgy sok munka van vele, ha igényes végeredményt szeretnénk.

A végén a bukókerettől kezdve a valóságban nagy kincsnek számító TRD-motorházfedélen át a nitrópalackokig minden részletében megszólalásig hasonlított a nagy példaképre a megújult makett. Az alkotó a 2JZ blokk megjelenését sem hanyagolta el, és miután a lámpatestek és a valódi rácshálóból kialakított hűtőmaszk is a helyére került, Paul Walker aláírásával koronázta meg a munkát.

Emberünk csatornáján számos kincsre bukkanni, itt például egy Lamborghini Murcielagót támaszt fel: