A saját maga alapította jótékonysági szervezet által, a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére szervezett programról tért haza Paul Walker, a Fast & Furious (Halálos iramban) széria főszereplője, amikor egy barátja autójának utasaként balesetet szenvedett. 

A piros Porsche a rendőrségi jelentés szerint nyugati-parti időszámítás szerint szombaton délután fél négykor (magyar idő szerint vasárnap hajnali fél egykor) egy kanyarban kisodródott, egy villanypóznának, majd egy fának csapódott, és kigyulladt. Mindketten azonnal életüket vesztették. Az alábbi képek a baleset helyszínén készültek.

Egy arra járó autós videóra vette a még lángoló Porschét, a felvételt erre a linkre kattintva nézheti meg!

Elhunyt a kultikus autós filmek sztárja! 1
Elhunyt a kultikus autós filmek sztárja! 17
Walker és barátja egy Porsche Carrera GT-ben ült. A modellből 2004-2007 között mindössze 1270 darab készült, újkori ára nagyjából 100 millió forint volt.

A középmotoros szupersportkocsit 5,7 literes V10-es motor mozgatja. Nem is akárhogyan! A 612 lóerő teljesítményű, illetve 590 Nm nyomatékú motorral nulláról százra 3,9, kétszázra 9,9 másodperc alatt gyorsul az autó. Végsebessége eléri a 330 km/órát.

A szénszálerősítésű karosszériaszerkezettel, kivehető targatetővel épült kocsi komoly vezetési képességeket kíván, hiszen az egyetlen vezetőzabolázó eszköz a korlátozott hatású kipörgésgátló, amely a motorvezérlésbe avatkozik be.

Elhunyt a kultikus autós filmek sztárja! 18
Walker első jelentős szerepét az 1999-es Prérifarkas Blues című filmben játszotta, Jon Voight oldalán, világhírre azonban a 2001-es Fast & Furious (Halálos iramban) főszereplőjeként tett szert. Ebben Walker karaktere, Brian O’Connor rendőrként beépül az utcai autóversenyzés világába, ám természetesen az adrenalinban tocsogó életbe és a főgyanúsított húgába egyaránt beleszeret. 
Innentől hat részen át folytatódtak kalandok. A gyors autóknak, szép lányoknak és látványos jeleneteknek köszönhetően a Fast & Furious a kétezres évek talán legsikeresebb mozifilm-sorozata lett, amely világszerte összesen több mint kétmilliárd dollárnyi (450 milliárd Ft) jegybevételt hozott az alkotóknak. 
A széria hetedik epizódja, amelyben a hatodik rész főgonoszának testvére (Jason Statham) ellen kell helyt állnia a főszereplőknek, az eredeti tervek szerint 2014 nyarán debütálna. Még nem tudni, hogy Paul Walker halála milyen módon érinti a forgatást, illetve a film kibocsátását. 
Idén jelent meg Pokoli futam (Vehicle 19) című filmje, amelyben ártatlan autóbérlőként keveredik összetűzésbe korrupt rendőrökkel. Ennek előzetesét alább láthatjátok.
Paul Walker nem csak a filmvásznon rajongott az utcai versenyzésért, lelkes és tehetséges autóversenyző volt, filmjeiben több jelenetet is kaszkadőr nélkül forgattak. Emellett rajongott a tengerbiológiáért, élete legfontosabb munkájának egy természetfilm-sorozatot tartott, amelyben fehér cápákat követtek nyomon és jelöltek meg Mexikó partjainál. 
Elhunyt a kultikus autós filmek sztárja! 19


Független filmekben is szerepeket vállalt, humanitárius erőfeszítései pedig nem merültek ki a közvetett támogatásban, 2010-ben személyesen is Chilébe utazott, hogy segítsen a borzalmas földrengés áldozatainak. Utolsó filmje, a két hét múlva megjelenő Hours a Katrina-hurrikán idején játszódik, egy gyermek életéért küzdő apát alakít benne.
Paul Walkernek egy gyermeke van, a tizenöt éves Meadow.