A hónap elején hazánkban, az M3-as autópályán történt baleset is mutatta, hogy a Ferrarik még mindig megkövetelik az alázatot a sofőrtől. Akkor is egy Ferrari 812 Superfast tört össze, akárcsak a most rögzített esetnél. 

A kínálat csúcsát jelentő V12-es típus nem viccel, és elektronikus segédek nélkül tényleg csak avatott kézbe való, mert még lassú tempóval is könnyű lezúzni. Elég egy óvatlan mozdulat, egyenesben félgáz, és egy pillanat múlva arcba robban a légzsák.

A videón pontosan ez történt, a helyszín London, a Ferrari vezetője pedig hideg gumikkal, kikapcsolt elektronikával akart nekirugaszkodni a kihalt útnak, de a fizika közbeszólt.

a videó a hirdetés után indul

A Ferrari 812 Superfast az olasz sportkocsigyártó csúcsmodellje. Az autó orrában lévő 6,5 literes, V12-es szívómotor 800 lóerős és 2,9 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a kétszemélyes kupét. A végsebessége 340 km/óra. Az aktív hátsókerék-kormányzással agilisabbá tett Ferrari ára piactól függően 80 millió forintnak megfelelő ártól indulhat, itthon több mint 100 millióba kerül.

Ezért nem szabad kikapcsolni a menetstabilizálót egy 800 lóerős Ferrariban 2