Mozgalmas éjszakájuk volt október 1-jén a hágai közlekedési rendőröknek, miután egy Volkswagen Golf GTI sofőrje semmi áron sem akart megállni. Nemes egyszerűséggel visszafordult az autópályára és a gázra lépett, elhúzva a rendőrautó mellett. Azt hitte, ennyi elég ahhoz, hogy túljárjon a holland egyenruhások eszén.

Néhány perc elteltével azonban bebizonyosodott, hogy tévedett: amint lehajtott az A4-es sztrádáról egy mellékútra, ott már egy másik rendőri egység várta őt, és másodperceken belül az üldöző rendőrautó is odaért. A rendőrség fedélzeti kamerás felvétele alapján volt, amikor 240 kilométer/órával kergették a Golfot.

a videó a hirdetés után indul

Miután a rendőrök csapdájába esett, erőszakkal rángatták ki két férfit az autóból. A helyi Westlanders értesülései szerint a sofőrnek még csak érvényes vezetői engedélye sem volt, emellett rengeteg pénzt találtak a Golfban. A hatóságok a pénzt és az autót is lefoglalták.

A rosszfiúkat ráadásul a legújabb, nyolcadik generációs Golf GTI volánjánál kapcsolták le, melyet 2,0 literes, négyhengeres turbómotor hajt. 242 lóerőjével valamivel több mint 6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebessége – elektronikusan szabályozva – 250 kilométer/óra.

A napokban egy másik – más értelemben – látványos autós üldözés is történt, a rendőrök által üldözött tolvaj ugyanis mindeközben megállt tankolni, ráadásul még a számlát is rendezte.