Kínában mindenre (is) van igény, európai aggyal fel sem tudjuk fogni, mekkora és milyen ütemben fejlődő piacról van szó. Ami nálunk csak pár darabban gyártott érdekesség, abból ott sokkal többet el lehet sózni az egyre dagadó középosztály számára, és a nyugati ikonikus autótípusok náluk is nagy népszerűségnek örvendenek.

De miért kínlódnának az eredetikkel, ha csinálhatnak maguknak egész hatásos, modern másolatot? Az idei Pekingi Autószalonon a Songsan Motors mutatta meg, hogy mire képes ebben a stílusban. 

A legnagyobb port a Corvette C1 azonnal felismerhető, egyértelmű koppintásai kavarták, szinte mindenhol visszaköszöntek az autókról készült képek az interneten. A rajongók pedig vitáznak, hogy ez most tiszteletadás a legenda előtt, vagy aljas másolás, és egyelőre nem jutottak dűlőre. 

A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 1A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 2A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 3A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 4

Az SS Dolphin névre hallgató autók mindenesetre nem örvendeztetik meg V8-as dübörgéssel a tulajdonosaikat, mert az orrban egy hibrid rendszer dolgozik, 1,5 literes belső égésű, négyhengeres, valamint egy elektromos motorral. A rendszer összteljesítménye 315 lóerő, és 520 Nm nyomaték. A BYD-től származó akkumulátor 16 kWh kapacitású, tehát az elektromosan megtehető kilométerek száma is jelentős.

Az autó arányaiban eltér az ihletet adó C1-estől, magasabb és hosszabb is, de a hasonlóság nyilvánvaló.

Ahogy a kiállított kisbusz sem  tagadhatná le, hogy egy korai Volkswagen Transporternek állít emléket.  Ennél már nem sikerült olyan jól eltalálni az arányokat, szegényből pont az eredeti bájos harmóniája hiányzik, a kitüremkedő orr-rész sokat ront az összképen. A hajtás ennél is ugyanaz, mint a Corvette koppintás esetén, az elnevezés pedig lényegretörően egyszerű: Summer, azaz nyár. 

A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 5A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 6A kínaiak már a legendás veteránokat is koppintják 7