A hátsókerék-hajtású Alfa Romeo visszatérése nagyon jó hír volt az autórajongóknak, és a Giulia valóban az egyik legjobb vezethetőséget kínáló autó ma, de nem húzta ki a bajból a márkát. Az eladások nem mutatnak túl fényesen és a szakértők szerint ez nem is fog változni, ha nem mutatnak be hamarosan egy nagyobb mennyiségben eladható, ma divatos kompakt szabadidő-autót.

Az Alfa Romeo azonban nem kapkodja el, addig is készítettek valami olyat, amire mindenki vágyhat. A Giulia QV legbrutálisabb változatára, a GTAm-re.

A GTAm nyomtávja szélesebb és több aerodinamikai elem is került rá, melyek közül a karbon hátsó szárny a leglátványosabb. Az utastérben két kagylóülés található, a hátsó pad helyére pedig bukócső került. Ezeknek köszönhetően 100 kg-mal könnyebb a sima QV-nél. Az 500 darabos limitált széria egész biztosan gyűjtői darab lesz, mellyel ritkán gurulnak ki az utcára. A 2,9 literes, V6 turbómotor ebben már 540 lóerős és most végre hallhatjuk, hogy szól az Akrapovic kipufogón keresztül: