Egy bérelt Audi R8 Spyder ütközött neki 13 parkoló autónak néhány napja Párizs nyugati részén. A német sportautó kettészakadt, bár ez nem meglepő, hiszen ezeket az autókat úgy tervezik, hogy ilyen szintű balesetnél a motor (amely a sofőr mögött helyezkedik el) biztonsági okból leváljon a kasztniról. A V10-es erőforrás több méterre volt a roncstól, és lángolt.

A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, a sofőrt nem találták a helyszínen, szóval valószínűleg ő is megúszta az esetet. A Le Parisien hírportál közleménye szerint az Audit egy Porsche 911 társaságában bérelték ki egy esküvőre.

Az alábbi felvételen egy félmeztelen férfi közvetít az esetről és azt mondja: “Összetörtük, de minden rendben van”. Nem tudni, hogy ő volt-e a sofőr, mert mire a rendőrök kiérkeztek, már nem volt a helyszínen.

 

Egy, a baleset közelében élő szem- és fültanú a rendőrségnek azt mondta, hogy már jó ideje a környéken autókáztak az Audival, és nem kímélték az autót. A rendőrség a környéken szerzett információk alapján megállapította, hogy az autót aznap éjjel többen is vezették, kézről kézre járt, így nem lesz egyszerű kideríteni, ki vezette a V10-es szupersportkocsit a baleset idején.

 

Több ízben is teszteltük már az Audi leggyorsabb autóját, ha érdekel, mit tud a V10-es változat, nem kell mást tenned, mint az alábbi linkre kattintani: