A 23 éves vietnami fiatalember 10 hónap alatt, mintegy 6 millió forintnak megfelelő vietnámi đồng-ot elégetve készítette el álmai autóját, ami nem más, mint a The Dark Knight filmekből ismert Batmobil, más néven Tumbler.

Működő és piszok menő Batmobilt épített magának egy 23 éves srác 1

Nguyen Dac Chung építésznek tanul Vietnam fővárosában, Hanoiban és a saját megtakarított pénzéből készítette el méretpontos, teljesen működő Tumbler-replikáját.

Működő és piszok menő Batmobilt épített magának egy 23 éves srác 2

A filmbeli változattal ellentétben itt nem sugárhajtás, hanem egy 400 köbcentis, négyhengeres motor az erőforrás, amellyel akár 100 km/órára is fel tud gyorsulni ez a Batmobil. A speciális első futóműhöz négy darab lengéscsillapítóra volt szükség, míg hátul elég volt kettő is, de azok jó nagyok.

Működő és piszok menő Batmobilt épített magának egy 23 éves srác 3

Az utastérben ketten férnek el kényelmesen, de itt még nagyon sok fejlesztetés vár a fiatal autóépítőre.

 

2014-ben egy holland cég készített 5 darab Tumbler-másolatot, melyek még a vietnami srác autójánál is komolyabbak voltak. Olyannyira, hogy a forgalomban is legálisan használható, modern Batmobilhoz tényleg Bruce Wayne vagyonával kellett rendelkezni, ugyanis 1 millió dollárba (akkori áron 225 millió forint) került a monstrumok darabja.