Az iskola szeptember 1-jén menthetetlenül megkezdődött és ezzel együtt egyre több autó áll a dugóban reggelente. Valaki azonban nem törődik bele a késésbe és az időveszteségbe, ha van egy kis szabad szakasz, akkor minden hátrányt igyekszik ledolgozni és erre általában épp nem a családszállító kisbuszok a legalkalmasabbak. Kivéve a Mercedes-Benz R63 AMG, ami pokolian gyors.

Az R63-ban ugyanis egy 6,2 literes nyolchengeres motor lakik a gépháztető alatt. Ez 500 lóerő és 630 Nm nyomatékú. Nem jelent neki nehézséget cipelni az egész családot. 4,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, a végsebessége pedig elektronikusan korlátozott 250 km/óránál. De nem ebben az esetben.

Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 2
Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 3

Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza

Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza

Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 9
Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 10
Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 11
Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 12
Ez a Mercedes a világ leggyorsabb kisbusza 13
Fotó megosztása:

Itt ugyanis a Weistec Engineering kompresszorát szerelték a V8-asra, így a teljesítmény 700 lóerőre növekedett. Új intercooler, kipufogórendszer, ültetett futómű és az SLS-ből származó apróságokkal is tettek még a teljesítményért. A fékeket pedig a Brembo szállította hozzá. Az R63 AMG így már megfutja a 265 km/órás sebességet.

a videó a hirdetés után indul