Ez a pár kép járja be a netes oldalakat. Érdekességük, hogy ritkán látható helyszínen készültek. Míg Japánban, Európában, vagy az Egyesült Államokban azonnal lecsapna egy veterános, urbexes, autós videós csatorna a helyre, és több órányi mozgókép születne, addig itt Mekka külvárosában már az is nagy szó, hogy pár fotó elkészülhetett.

Orosz veteránokat találtak elhagyva egy szaúd-arábiai raktárban 1

Pedig autórajongó szemmel érdekes a hely, több öreg szovjet autó is áll láthatóan hosszú évek óta egy helyben, javarészt Volgák. A megegyező kék fényezés alapján többen arra tippelnek, hogy egy megrendelt, de szolgálatba nem állított taxiflotta tagjai ezek, a többire pedig még tippek sincsenek. 

Orosz veteránokat találtak elhagyva egy szaúd-arábiai raktárban 2Orosz veteránokat találtak elhagyva egy szaúd-arábiai raktárban 3Orosz veteránokat találtak elhagyva egy szaúd-arábiai raktárban 4

Nem egyszerű belegondolni, mennyi autó rejtőzik még garázsokba zárva, örökre lakat alatt. Lehet, hogy némelyeket már csak pár száz év múlva találják majd meg a jövő “régészei”?