A Monte Carloban néha felbukkanó Ferrari F40-es többször is az internet sztárja lett. Annyi biztos, hogy nagyon ritka látvány egy ilyen F40-es az utcákon, még akkor is, ha Monacoról van szó. Egyszer azért figyeltünk fel rá, mert gyönyörű hangja van, legutóbb viszont lángokba borulva készültek róla videók.

2020 februárjában számoltunk be róla, hogy még az erkélyről is megpróbálták megfékezni a lángokat, de ez nem segített az F40-es Ferrarin.

Ilyen esetekben általában nem jósolnak nagy jövőt egy autónak, de a Ferrari F40-est nem engedik el könnyen. Most a Monaco-i Cavallari Ferrari kereskedésben áll egy nagyobbacska gördülő állványon és várja a felújítást. Ami nem lesz egyszerű és legfőképpen nem lesz olcsó.

A piros Ferrari F40-esnek tulajdonképpen csak az orra maradt meg, minden mást felemésztettek a lángok. Különösen a bal oldala lett menthetetlen, de az autó szerkezetileg is jelentős károkat szenvedett. A motor és a tető sem maradhat meg már belőle.

A Ferrari klubok információi szerint azonban a gyár és a tulajdonos is mindent megtesz a feltámasztásért, ezért az autó új elemeket, motort, váltót és belteret is kaphat. Tulajdonképpen építenek egy új Ferrari F40-est.

Feltámad a Monacoban porrá égett Ferrari F40-es? 3

Ma egy jó állapotú Ferrari F40-esért simán elkérhetnek 600 millió forintnak megfelelő összeget, de a versenyváltozatok ára már karcolja a kétmilliárdos határt. Olcsóbb pedig nem lesz.