Az autós üldözések gyakran látványosak, és ez kiváltképp igaz az alábbi, norvégiai incidensre. Az oslói rendőrség csak most tette közzé egy korábbi, 2019 júliusában történt rablás után készített fedélzeti kamerás videót. A két fekete ruhás elkövető egy ékszerboltot fosztott ki, miközben fegyverrel sakkban tartottak két alkalmazottat és négy vevőt.

A norvég hatóságok felfegyverkezve, golyóálló mellényeket viselve az üzlethez vonultak, de megfigyelőket is hagytak a közelben, arra az esetre, ha a rablók elmenekülnének. Az egyenruhások észrevették, hogy két gyanús alak egy robogóval igyekszik valahová, és a nyomukba eredtek.

Nézd meg videón az üldözést:

A svéd elkövetők a motorral egy park felé vették az irányt, ám az autóban ülő rendőrök folytatták az üldözést a gyalogosok között. A felvétel egyik legmeredekebb szituációja egy hídnál volt, ahol a robogó könnyedén elfért a babakocsit toló járókelő mellett, ám a zsaruknak már komolyabbat kellett fékezniük. A rendőrök nagyon profin követték a bűnözőket, végül azonban látszott, hogy olyan útra hajtanak, ahol a robogó előnybe kerülhet, ekkor komolyra fordultak a dolgok…