A rendőrség balesetmegelőzési céllal indított videósorozata tovább folytatódik, a szokásos gyűjtés helyett most egy olyan esettel, ami megérdemli a külön figyelmet. Ezt az autóst a legutóbbi, gyorshajtókra fókuszáló akciójuk során vonták eljárás alá, hol máshol, mint a 84-es főúton, a helyi száguldozók egyik kedvenc szakaszán. 

“Nem tudjuk, hogy mi járhatott annak a sofőrnek a fejében, aki múlt hétvégén száguldozott Vas megyében, a megengedett sebesség helyett néhol 190 km/h-val. Vajon mire figyelt? Ránézett egyszer is a kilométer órára? Vajon észrevette a sebességet ellenőrző kollégáinkat?

Ugyan mi járhatott a fejében, amikor összeütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő járművel? Gondolt-e arra, hogy a túlzott sebessége mekkora kockázattal jár? Hogy emberéletekbe kerülhet? „Szerencsére” ezúttal nem történt személyi sérülés. A közúti baleset okozása miatt szabálysértési eljárás indult ellene, továbbá 200.000 Ft-os közigazgatási bírságot és 8 büntetőpont kapott.” – írták a videó mellé a Baleset-megelőzés Facebook oldalán.

A balesetek általában egy szabályszegéssel kezdődnek!

A BALESETEK ÁLTALÁBAN EGY SZABÁLYSZEGÉSSEL KEZDŐDNEK!Nem tudjuk, hogy mi járhatott annak a sofőrnek a fejében, aki múlt hétvégén száguldozott Vas megyében, a megengedett sebesség helyett néhol 190 km/h-val. Vajon mire figyelt? Ránézett egyszer is a kilométer órára? Vajon észrevette a sebességet ellenőrző kollégáinkat? Ugyan mi járhatott a fejében, amikor összeütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő járművel? Gondolt-e arra, hogy a túlzott sebessége mekkora kockázattal jár? Hogy emberéletekbe kerülhet? „Szerencsére” ezúttal nem történt személyi sérülés. A közúti baleset okozása miatt szabálysértési eljárás indult ellene, továbbá 200.000 Ft-os közigazgatási bírságot és 8 büntetőpont kapott.

Közzétette: Baleset-megelőzés – 2020. május 23., szombat