A Pontiac Fieróból 1983-tól 1988-ig több mint 370 ezer darab készült. Ez az a kétüléses, középmotoros amerikai autó, amit megfizethető árú sportkocsinak szánt a General Motors. A kritikus hangok viszont erősek voltak, és a forma alapján jóval nagyobb teljesítményt és jobb vezethetőséget vártak tőle. A V6-os motor 140 lóereje kevés volt ahhoz, hogy emlékezetes autó maradjon.

A Fierót ráadásul kedvező, középmotoros felépítése és alacsony ára miatt sokan használják replikák alapjául. Mások pedig átalakítva szerettek volna nyerészkedni rajta. De mint minden autónak, ennek is megvan a maga rajongótábora.

Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt 1
Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt 2

Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt

Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt

Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt 6
Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt 7
Áradat vitte el a különleges autógyűjteményt 8
Fotó megosztása:

A Michigan állambeli Sanfordban található a Tim Evans tulajdonában lévő Fiero Forever gyűjtemény. Nem csak olyan érdekességeket tartogat, mint az eredeti 1984-es Indy Pace Car, hanem megvásárolható autókat is. A Michigan középső részét érintő tragikus áradások azonban lecsaptak a gyűjteményre is.

A Fiero nem egy kifejezett ritkaság, de rossz látni ennyi autót a víz közepén, néhány törött, más darabok tetőn állnak. Tim Evans úgy hitte, felkészült ezekre a természeti csapásokra, ezért az autók egy részét igyekezett az áradásoktól védett területre szállítani, ez viszont nem segített most rajta.

Az információk szerint pár autót sikerül majd megmenteni. Ennél is fontosabb, hogy az árvíz nem követelt halálos áldozatokat, de ezreket evakuáltak otthonaikból.

a videó a hirdetés után indul