A 60-as évek legvégén készült a Dodge Charger leglátványosabb változata, a Daytona. A hosszú orráról, bukólámpájáról és hatalmas hátsó szárnyáról felismerhető modellt azért készítették, hogy a NASCAR versenyeken indulhassanak. Az eredeti Daytonák ma már drága ritkaságnak számítanak és a rajongók mindig megtalálják a módját, hogy megmutassák, van még igény rá.

Ez a 2013-as Challenger egy egyedi darab és pont a Daytona emlékére készült. Megkapta a hosszú orrot a bukólámpával és a nagy hátsó szárnyat is. A fehér fényezést hátul piros csík díszíti.

A stíluselemek megvannak hozzá, de az autó formája miatt közel sem olyan harmonikus látványt nyújt, mint a könnyedebb vonalú eredeti Chargeren.

Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 1
Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 2

Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona

Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 9
Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 10
Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 11
Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 12
Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 13
Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 14
Fotó megosztása:

A piros-fehér színvilág a beltérben is meghatározó. Fehér bőr borítja az üléseket, az ajtókárpitot és a középkonzolt pedig piros elemekkel dobták fel. Elektromosan állítható ülések, napfénytető és 7 hangszórós Boston Acoustics hifi van az autóban.

A motortérben pedig a 375 lóerős, 5,7 literes HEMI V8-as található, hozzá 5 sebességes automata váltó kapcsolódik. Kevesebb mint 6 másodperc alatt gyorsul 100-ra. A konkrét egyedi darabra a Barrett-Jackson internetes aukcióján lehet licitálni.

Furcsán egyedi alkotás a Challengerből készült Daytona 15