Sokakat fűz kellemes gyerekkori emlék a Trabanthoz – ez lehet, hogy a jövőben is így lesz, ha a LEGO úgy dönt, hogy Dankó Péter ötletét megvalósítja. A magyar tervező ugyanis rendkívüli részletességgel megépített egy 601-es Trabantot építőkockákból, a dán játékgyártó ötletoldalán pedig hatalmas népszerűségnek örvend a projekt.

LEGO-szett készülhet a magyar Trabantból 1

A képre kattintva galéria nyílik

A bilikék Trabi ötlete eddig 6545 pozitív visszajelzést kapott, és még bő négy hónapja van arra, hogy összegyűjtsön tízezer támogatót. Ekkor a játékgyártó fejesei megvitatják, hogy a projekt megállná-e a helyét boltban megvásárolható szettként. Ha igen, elvégzik az esetleges szükséges módosításokat, melyek egyszerűbbé, vagy az autók esetében még valósághűbbé tehetik a végeredményt.

A Trabanthoz készült egy kiegészítő csomag is, melyekben krómozott lökhárítók, magyar rendszámcsomag és egy tetőcsomagtartó is található.

LEGO-szett készülhet a magyar Trabantból 2

A magyar építőnek egy másik ötlete is hamar népszerűvé vált. A Cadillac 355-C-hez ugyan kevesebb érzelem köt bennünket, mint a keleti blokk ikonikus négykerekűjéhez, de az 1933-as nyolchengeres motorral szerelt luxusautó LEGO-változata is hamar összegyűjtött 2700 támogatót.

LEGO-szett készülhet a magyar Trabantból 3

A képre kattintva galéria nyílik