Az 1969-es Ford Mustang különleges változatába hétliteres V8-as blokk került és Boss 429 névre keresztelték. A néhai Paul Walkernek pedig – a többi ritkaság között – állt egy ilyen is a garázsában, amely nemrég kalapács alá került. Most a Mustrangon a sor, hogy új gazdára találjon.

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 2

A ’69-es izomautót azzal a motorral szerelték, amelyet a Ford kimondottan versenypályára tervezett, de a homologizáció miatt 500 példányt közútra is gyártania kellett. Szóval a 7 literes blokk 375 lóerős teljesítményre volt képes, csúcsnyomatéka pedig 610 Nm! Ez volt a legdrágább Mustang, amelyen nem Shelby-embléma volt.

Mivel a nagyobb motornak köszönhetően az autó túlságosan orrnehéz lett, így a súlyelosztás érdekében az akkumulátor hátra került, a futóműbe pedig erősített hátsó lengőkarokat szereltek, hogy stabilabb legyen kanyarban.

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 3

Paul Walker igencsak megkímélte a Boss 429-est, ugyanis mindössze 23 500 futott kilométert mutat a számlálója (14 575 mérföld). Az árverést, amelyen licitálni lehet majd az autóra, 2020 júniusában tartják Indianapolisban, a járgányért durván 100 millió forintnak megfelelő összeget várnak.

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 4

Licitálnál erre a Mustangra ha tehetnéd?
Igen, minden álmom egy ilyen
64% (1582)
Igen, befektetésnek tökéletes
24% (590)
Nem, nem igazán élem az izomautókat
4% (106)
Nem, semmi értelme
8% (183)

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 5

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 6

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 7

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 8

Eladó Paul Walker Mustangja, amely nem hétköznapi darab 9