Az Egyesült Államokban szinte mindennaposak a rendőrök elől menekülő autósok, ilyen csúnyán viszont ritkán ér véget a történet. Az eset április tizedikén történt Arkansas államban, a járőrök egy RAM 1500 típusú pickupot vettek észre ahogy áthajt a piroson. 

Üldözőbe vették, és amikor látták, hogy a menekülő 34 éves férfi áttér a szembejövő sávba, a megállítása mellett döntöttek. Ehhez az Egyesült Államokban bevethető a PIT-manőver, ami nemes egyszerűséggel annyit tesz, hogy a rendőrautó a hátsó tengely vonalában oldalról erősen meglöki a menekülőt, ami ennek hatására várhatóan keresztbe fordul, lelassul, és megáll. 

Ez pont elég arra, hogy a többi járőr körbevegye, és megtörténjen a letartóztatás. Csakhogy 160-170 km/óra környékén már egyáltalán nem ajánlott művelet. (Ezt a módszert a legtöbb államban csak 30-40 mérföld, tehát 50-65 km/órás tempónál alkalmazhatják szabály szerint), de a felvételt készítő járőr mégis a cselekvés mellett döntött. A manőver nyomán mindkét autó letért az útról, majd egy töltésnek ütközve a levegőbe repültek. 

A baleset következtében az üldözött a helyszínen meghalt, a rendőrjárőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.