Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kisteherautókkal kereskedő vállalata kíváncsi volt arra, hogy az emberek mennyire ismerik az autómárkák emblémáit. Össze is gyűjtöttek száz, különböző életkorú önkéntest, akiknek mindenféle külső segítség használata nélkül le kellett rajzolniuk az emblémákat.

Az időkorlát nélküli feladat a többségnek nem okozott gondot: az 54 nőből és 46 férfiból álló csoport 80 százaléka jó színeket használt, 78 százalékuk pedig az embléma formájával is tisztában volt. Az eredményeknek azonban csak 12 százalékára lehetett rámondani, hogy közel tökéletes lett, és a rajzok 26 százalékát értékelték jónak.

Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 1

Alfa Romeo

Rengeteg borzasztó eredmény született. Ezeket a fenti képre kattintva lehet böngészni, az alábbiakban pedig megmutatjuk, milyen is lenne, ha az autómárkák ötletet merítenének a rajzokból, és lecserélnék jól ismert emblémáikat.

Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 2Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 3Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 4Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 5Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 6Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 7Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 8Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 9Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 10Ennyire nem ismerjük az autók emblémáit? 11