Egy brit székhelyű műhely működésképtelen Mazda RX8-as Wankel-motorokból készít bútorokat, méghozzá dohányzóasztal formájában. A megoldás végtelenül egyszerű, a letisztított és felpolírozott bolygódugattyús motor kap négy lábacskát és a tetejére egy üveglapot erősítenek. Ennyi, több nem is kell hozzá.

Egy ilyen asztalról tuti jobban esne a reggeli kávé, vagy bármi 1

Az igen egyedi asztalt átszámítva 150 ezer forint környékén kínálja a gyártó az ebay-en. 

Egy ilyen asztalról tuti jobban esne a reggeli kávé, vagy bármi 2

Tudtad, hogy a Felix Wankel által megálmodott erőforrást nem csak autókban, de olyan ma már klasszikus motorokban is használták, mint a Hercules W2000 és a Norton Commander? De hajók és repülőgépek hajtásáról is gondoskodott.

Egy ilyen asztalról tuti jobban esne a reggeli kávé, vagy bármi 3

Ha elmerülnél a témába, akkor ezt a videót imádni fogod: Gajdán Miklóssal az egyszerűsége miatt különleges Wankel-motor működését vizsgáltuk meg, egészen részletesen.

 

A Wankel-motor örök téma az autórajongók körében. Órákig lehet elmélkedni bukásának okain, bizonyítgatni előnyeit, de abban mindenki egyet kell értsen, hogy a hangja, a vad pattogó röfögés, ami egy szemvillantás alatt vált magas üvöltésbe, zseniális.

 

Ezt a tökéletes hangzást hozza a videókon látható 1984-es Denali-Mazda Camel Lights versenyautó is, amelynek 1,3 literes Mazda 13B Wankel-motorja 300 lóerőt teljesít.