Egy driftelő Lada látványa mindig megdobogtatja az ember szívét, kettő még inkább. Valószínűleg olvasóink közül is sokan próbálkoztak fiatalabb korukban azzal, hogy egy csúszósabb úton kicsit jobban odalépve a gázpedálnak megtáncoltassák a hátsó részt, legyen szó akár egy ezeröcsiről vagy egy újabb, kockalámpás változatról.

Az orosz Garage 54 csapata a driftelő Ladák gondolatát tovább görgetve elhatározták, hogy megcsinálják minden idők legszorosabb tandemdriftjét. A műfaj nagy ügyességet igényel, a pilótának nagyon jól kell ismernie gépe minden egyes rezdülését, miközben a másik sofőrrel is összhangban kell lennie a manővereket illetően.

Kilinccsel előre támadnak a sziámi-Ladák 2Kilinccsel előre támadnak a sziámi-Ladák 3

Ezeket a nehezítő tényezőket azért nagyban megkönnyítette némi hegesztőmunka: hogy a két Lada biztosan ne hagyja el egymást a jeges úton történő csúszkálás során, fogták a két autót és némi vas, illetve hegesztőpisztoly segítségével egymáshoz rögzítették őket. Az eredmény egyébként nem lett rossz, és egészen jól elszórakozott a két sofőr a sziámi-Ladával, amíg az egyik kerék ki nem esett a helyéről.