Dean Weber, a Ford archívumának vezetője nagyjából öt éve akadt rá négy fényképre, ami felett a mai napig tanácstalanul rázza a fejét. Sehová se tudja tenni a rajta szereplő autót, ami egészen biztosan nem került az utcára, de talán még az épületen kívülre sem jutott el. Annyi egészen biztos, hogy a fotókat a tervezőstúdióban készítették 1966. május 2-án.

Még a Ford sem tudja, mi ez, pedig ők csinálták 1

Jack Telnack korábban formatervért felelős alelnök volt a Fordnál, de még ő sem tudott semmit a rejtélyes autóról. Ahogy a termékekért felelős Hal Sperlich is csak találgatni tudott. Az ő elmélete szerint ez valamilyen Mustangon alapuló középmotoros sportautó szeretett volna lenni. A projekt valószínűleg ebben a stádiumban el is akadt.

Még a Ford sem tudja, mi ez, pedig ők csinálták 11

Gale Halderman, az első Mustang tervezője is meglepetten nézte a képeket. Eszébe jutott az 1962-es Mustang I tanulmányautó, mely szintén középmotoros volt, de annak semmi köze nem volt az 1964-ben bemutatott végleges autóhoz. Ráadásul azt nem egy V8-as motor hajtotta, hanem egy 60 fokos hengerszögű, 1,5 literes V4-es.

Még a Ford sem tudja, mi ez, pedig ők csinálták 12

Hogy mire készültek a Ford Research-nél, azt a mai napig nem tudja senki. Akinek viszont bármilyen információja van az autóról, azt szívesen fogadja a Ford, mert bizonyára az archívumot kezelő Weber is a végére járna ennek az évek óta kérdőjelekkel övezett ügynek.