Unatkozik? Vegyen mosómedvét! – így hangzik a szállóigévé vált javaslat Bohumil Hrabal regényében, a Sörgyári capriccio-ban, amelyből 1980-ban Jiří Menzel rendezett azonos címmel feledhetetlen vígjátékot. A mellső mancsait ügyesen használó, szép bundájú mindenevővel ugyan nem szolgálhatunk (a mosómedve amúgy sem alkalmas házi kedvencként való tartásra), ám bemutatunk két autós vonatkozású ötletet, amivel elütheted az időt.

Toyota GT86

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 1
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 2

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 12
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 13
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 14
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 15
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 16
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 17
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 18
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 19
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 20
Fotó megosztása:

Nem kell más, mint nyomtató, papír, olló és ragasztó, no meg egy szabad órácska, és máris összeragaszthatsz magadnak egy Toyota GT86-ost. Pontosabban hatot: a gyár elkészítette ugyanis azoknak a különleges autóknak a sablonját, amelyeket még 2015-ben mutatott be. Ezek a Toyota motorsport-történetének egy-egy emblematikus autójától kölcsönözték színvilágukat.

A projekt úgy a legjobb, ha színes a nyomtatód, és tud A3-as méretben dolgozni. Ha ilyen nincs, jó az A4-es is, sőt, akár szürkeárnyalatban is kinyomtathatod a képeket, és ragasztás előtt kiszínezheted.

A nagyfelbontású PDF-ek letöltéséhez bökj az azokat megihlető versenyautók neveire. Ha pedig az is érdekel, hogy melyik autónak mi volt a története, kattints ide.

Bentley Bacalar

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 21
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 22

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t

Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 25
Hajtogass Toyotát, színezz Bentley-t 26
Fotó megosztása:

A közelmúltban bemutatott kétszemélyes roadsterből mindössze 12 darab készül, a gyár szabad kezet ad a vevőknek az autó kialakításában, de azért maguk is előálltak néhány harmonikus, ütős ötlettel. Ezekről itt olvashatsz.

Ha viszont magad is megrajzolnád álmaid Bacalarját, esetleg rábíznád a srácokra, hogy dizájnolják meg a legextravagánsabb Bentley-t, nincs más dolgod, mint ide és ide kattintva letölteni az autó nagy felbontású vonalrajzát, és már mehet is a zsírkrétázás.