Úgy tűnik, mindig van valamilyen külső tényező, ami megakadályozza a legnagyobb szárazföldi sebességrekord megdöntését. A trónkövetelő a Bloodhound LSR, a sugárhajtású “véreb”, mely korábban pénzügyi problémák, most pedig a koronavírus-járvány miatt képtelen elérni az áhított 1000 mérföld/órás (1609 km/órás) sebességet.

A jelenlegi rekord 1227 km/óra, a Bloodhoundnak tavaly pedig sikerült már 1010 km/óráig gyorsulni. Kétségtelen, hogy az EJ200-as Eurofighter-vadászgép sugárhajtóművével felszerelt jármű egyre közelebb és közelebb van a rekord megdöntéséhez, de a következő lépéshez, a 800 mérföld/órás (1287 km/órás) kísérlethez a COVID-19 széles körű elterjedése miatt nem sikerült elegendő szponzort gyűjteni. Ez a 2021-es tervekre is kihatással lehet a tulajdonosok közleménye szerint, ugyanis úgy döntöttek, hogy “hibernálják a projektet”.

A vészterhes idők ellenére a Bloodhound LSR csapata megmutatta, hogy mit is tud gépük. Egy virtuális gyorsulási versenyen olyan kihívók ellen versenyzett a sugárhajtású gép, mint a Bugatti Chiron és egy Forma-1-es autó, de a sebesség és a gyorsulás szemléltetésére egy utcai autó is bekerült az összehasonlításba.

A rajtnál a Bloodhound lépéshátrányba került a virtuális Chironnal szemben: a Bugatti szériaautós sebességrekordere 2,5 másodperc alatt ugrik álló helyzetből 100 km/órás sebességre, míg a főszereplőnek 6,3 szekundum kell ehhez. Ám a sugárhajtóművek ez után kezdik el elképesztő hatékonysággal gyorsítani a gépet a sivatag közepén.