Ezzel a Mustanggal a gyorshajtókra vadásztak

A kanadai rendőrség használta ezt a különlegesen felkészített Ford Mustang rendőrautót, hogy a gyorshajtókat könnyebben elfogják vele.

Ezzel a Mustanggal a gyorshajtókra vadásztak

A rendőrautóknak nem csak a traffipaxozásra vagy a városi járőrözésre kell alkalmasnak lenniük, hanem akár az üldözésekre is. Ez az, ami semminek nem ment olyan jól, mint a speciálisan felkészített Ford Mustangoknak. Ezek a rendőrségi Fox body Mustangok 1982-től több mint tíz éven át készültek és nagyjából 15 ezer darabot gyártottak belőle.

A Mustang SSP-re nem csak matricákat ragasztottak és fényhidat tettek a tetejére. A Mustang erősített padlólemezt, nagy teljesítményű generátort és szintén erősített felfüggesztést kapott. Az olajhűtőt és a váltó hűtőjét is módosították. Az 5 literes, Windsor V8-as motor teljesítménye 225 lóerő, nyomatékból 372 Nm áll rendelkezésre. Akkoriban sokszor hangoztatták, hogy ez az a Mustang, aminek az a munkája, hogy Porschékat fogjon meg.

A kanadai rendőrség flottájában is volt ilyen Mustang, méghozzá a gyakori automataváltós verziókkal szemben ők kéziváltóval kérték. A kék autón fehér ajtók vannak, belül pedig kék kárpitozás. Zseblámpa, könnyen hozzáférhető fegyvertartó és rádió is van az autóban. Ezek csak a rendőrség számára szerepeltek az extralistán.

Ezt az autót Brad Popowich tizedes használta és a Mecum május közepén tartott aukcióján kerül majd kalapács alá. Korábban ilyen autókért úgy 5 millió forintot adtak, ám ez nem csak ritkább, de szebb állapotban is van.

Ezzel a Mustanggal a gyorshajtókra vadásztak 3

Forrás: motor1.com
Kapcsolódó címkék: Ford Mustang mustang ssp rendőrautó