Az amerikai rendőrök már nem a jó öreg Crown Victoriákkal üldözik a bűnt, hanem nagyrészt különlegesen felkészített Ford Explorerek vagy Taurusok, esetleg Dodge Charger-ek szolgálnak náluk. Persze itt is vannak különleges esetek, mint ez a Ford Mustang is. A ’90-es években bizony készítettek ilyen SSP változatokat, melyet kifejezetten rendőri feladatok elvégzésére alakítottak át. A nebraskai rendőrség azonban még mindig használja ezt az autót.

Míg néhány országban sorra cserélgetik a lehető legfrissebbre a rendőrautókat, addig az 1993-as Mustang vígan szolgál Nebraskában. Persze már nem olyan gyakorisággal, mint fénykorában, de még mindig előveszik időnként, elvégre a feladatát ellátja és a szervek népszerűségének is jót tesz a Foxbody Mustang. 1982-től bő 10 évig készültek ezek a Mustang SSP-k, melyből úgy 15 ezer darab készült és ma a legtöbbre gyűjtők vadásznak.

Közel 30 éves Mustangot használ a nebraskai rendőrség 2

A Mustang SSP nem csupán egy felmatricázott, fényhidas Mustang, hanem módosított olaj- és váltóhűtőt kapott, erősített padlót, nagy teljesítményű generátort és erősített felfüggesztést is. A Windsor V8-as motor 225 lóereje és 372 Nm nyomatéka akár 225 km/órás sebességgel is repítette a nagysebességű üldözésekre megfelelő szolgálati autót.