Már a típus piacra kerülésekor sokan értetlenül álltak a jelenség előtt, családi luxus személyszállító, vagyis a Mercedes R-osztály 6,3 literes V8-as motorral, 510 lóerővel? Maradt raktáron az AMG-nél és már nem volt hova beszerelni? Sejtésünk sincs az okokat illetően, de nincs még egy családi egyterű, ami gyárilag 4,6 másodperc alatt érné el a százas tempót.

A 7 gangos váltóval 250 km/óráig tart a száguldás, ezt tovább vadítani tényleg céltalan őrültségnek látszik.

Ennek a családi Mercedesnek a hangjától sírva fakadnak az óvodások 1Ennek a családi Mercedesnek a hangjától sírva fakadnak az óvodások 2Ennek a családi Mercedesnek a hangjától sírva fakadnak az óvodások 3

Valaki talán pont ezért megcsinálta. Az eredetileg is bitang erős M156  kódjelű V8-as Weistec Engineering Stage 2-es kompresszort kapott annak minden kiegészítőjével együtt. Egy ilyen beavatkozáshoz már nagyobb üzemanyag mennyiséget biztosító injektorok beszerelése volt szükséges, nem szólva az újraírt motorvezérlőről, és egyéb apróságokról. A tulajdonos állítása szerint mindez plusz 200 lóerőt ad, szóval ez már tényleg a Szupercsapat bevetési verdája, és nem holmi erős családi kisbusz. 

Ez a makulátlan állapotú gép keres új tulajt, 110 ezres futásteljesítménnyel (nem mintha ez számítana egy ilyen átépített autónál) a Bringatrailer.com oldalán. Jelenleg 37500 dolláron áll a licit (12,3 millió forint), és mivel tényleg egyedi darabról van szó, megjósolhatatlan, mennyiért fog végül elkelni.