Vannak iparágak ahol felfordulást okoz a koronavírus terjedése, de az üzemanyag-ellátás globálisan tartja magát, sőt egyre olcsóbb a benzin. A hazai hírek szerint a Mol továbbra is biztosítja a régió és Magyarország energia- és üzemanyag-ellátását, a vállalatcsoport üzleti folyamatai, a termelés, gyártás, áruszállítás és üzemanyag-kiszolgálás továbbra is változatlanul működnek – tájékoztatta Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője az MTI-t.

Az Egyesült Államok pedig még komolyabb stratégiai tartalékokkal rendelkezik, így a benzinraktározás tényleg pánikszerű őrületnek tűnik. Már akkor is furcsa lenne, ha a képen szereplők valamilyen biztonságosabb kannába töltenék a naftát, de ők még rátettek az őrültségre egy lapáttal.

Életveszélyes őrültséget műveltek egy amerikai benzinkúton 1

Sima kacattároló műanyag dobozokat locsoltak tele, ami még akkor is idióta ötlet, ha sikerül kilötyögtetés nélkül hazaérni a javával. Egyrészt a ládák anyagát szép lassan feloldja a benzin, a nagy nyitott felület miatt komoly mértékű a párolgás, így a benzin romlása, az adalékok bomlása is sokkal gyorsabb, mint normál esetben.

Azt pedig Gajdán Miklós videóiból jól tudjuk, hogy a sima 95-ös még szabályosan tárolva sem marad felhasználható fél év után, ennyi időre felesleges betárazni belőle, még akkor is, ha olcsóbb, mint a víz.

Aki pedig azt gondolja, hogy mindez csak a koronavírus miatt kialakult pánikhelyzet eredménye, nézze meg ezt a videót is. A hölgy a naftát – vélhetően a kanna hiánya miatt – egy folyadékok tárolására nem igazán alkalmas eszközbe kezdte el tölteni.

a videó a hirdetés után indul