Reuben Bemrose nemrégiben Új-Zéland egyik legnagyobb, a Wankel-motorral szerelt autók és tulajdonosaik számára szervezett fesztiválon nyert díjat Ferrari 456 GT-jével. Épeszű embernek persze eszébe nem jutna a V12-es motort önszántából egy ilyenre cserélni, ám a körülmények úgy alakultak, hogy az 1995-ös sportautót nem maranellói erőforrással szerelték fel.

Kivívta Maranello rosszallását a Wankel-motoros Ferrari 1

Bemrose a 456 GT-re egy mezőn talált rá, ahol már jó ideje ki lehetett téve a természet viszontagságainak. Az autó eleje szinte teljesen össze volt törve, és a motorban is komoly károk keletkeztek. Ekkor határozta el a férfi, hogy helyrepofozza az autót, ám az eredeti V12-es helyett más megoldást keres.

Kivívta Maranello rosszallását a Wankel-motoros Ferrari 2

A 456 GT 13 ezer dollárból, átszámítva közel 4 millió forintból újjászületett. Maranellóban azonban nem örültek Bemrose projektjének, és a férfit levélben megkeresték azzal, hogy csináljon valamit az autójával, ugyanis az ebben a formában nem méltó a Ferrari névre.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Reuben Bemrose (@lord.bemrose) által megosztott bejegyzés, Febr 17., 2020, időpont: 3:23 (PST időzóna szerint)

„Nyilvánvalóan próbálják védeni a róluk kialakult márkaképet, amit teljesen megértek. Fogtam és kivettem az ikonikus V12-esüket, és egy igazi új-zélandi motort tettem a helyére” – nyilatkozta egy helyi tévécsatornának a férfi. „Kedves Ferrari, nagyon sajnálom, nem szeretném, hogy csorba essen a hírneveteken” – szúrt oda az olaszoknak Bemrose.

Kivívta Maranello rosszallását a Wankel-motoros Ferrari 3