Egyre gyakrabban és egyre borsosabb áron bukkannak fel régi, klasszikus autók a különböző hirdetési portálokon. Ezt az 1985-ös évjáratú Trabant 601 S-t potom kétmillió forintért hirdették meg: ugyan lejárt magyar okmányokkal, de 35 éves létére megdöbbentő állapotban.

A hirdetés szövegéből kiderül, hogy ami lehet, az eredeti ezen a Trabanton: maga a kocsi, a gumik, a kulcs, ráadásul az összes papírja és számlája megvan, karosszériája sérülés- és rozsdamentes. Ez még nem minden: ha minden igaz, csak alig több mint 5 ezer kilométert futottak vele.

Makulátlan ez a 35 éves Trabant – kétmillióért a tiéd lehet 1

A képre kattintva galéria nyílik!

A legendás Trabant 601-est – különböző változatokban és kivitelekben – 1963-tól 1990-ig gyártották, kétütemű és -hengeres, 594,5 köbcentiméteres motorral – ami 26 lóerős teljesítményre és 110 kilométer/órás sebességre képes –, valamint négysebességes váltóval szerelve.

Ebben az esetben az „S” a Sonderwunsch modellt takarja, ami az átlagnál magasabb felszereltségű, és anno olyan extrákkal lehetett kérni, mint például a köd- vagy tolatólámpa, továbbá – Limousine vagy Universal kivitelű autóknál – kilométerszámlálóval.

Néhány hónappal ezelőtt is piacra dobtak egy talán még ennél is lenyűgözőbb állapotban lévő példányt a Trabant 601 S-ből: