Nem túlzás kijelenteni, odafigyelt a jó Isten a junior rali-vb-n bemutatkozó Jon Armstrongra, valamint navigátorára, Noel Sullivanre, miután a páros hatalmas tempónál bukott a Svéd Rali negyedik szakaszán – mindketten komolyabb sérülések nélkül megúszták az esést.

A rali szimulátor-világbajnokságot nyert 25 éves ír pilóta Ford Fiestájáról ugyanez már nem mondható el:

„Miután az első két szakaszon szenvedtünk a beállításokkal, a harmadikon már jó volt a tempónk. Az élmenőkkel voltunk harcban, amikor az etap háromnegyedénél, egy nagyon gyors kanyarban kicsúsztunk. Elég félelmetes volt, de mindketten rendben vagyunk, és ez a legfontosabb” – írta közösségi oldalán Armstrong.

Hozzátette: a hátán keletkezett, meglehetősen csúnya horzsolások miatt átesett egy kórházi kivizsgáláson, az autó pedig alkalmatlan arra, hogy folytassák a versenyt. A baleset előtt a nyolcadik helyen állt a kategóriájában.

Egyértelműen nem a Fordok napja volt a pénteki, a nyolcadik szakaszon ugyanis Fabio Andolfi és Stefano Savoia is bemutattak egy csúnya perecelést.

Az olasz páros ép bőrrel megúszta a balesetet, sőt még a folytatásra is van esély – még ha a bukás miatt 11 perces hátrányba is kerültek a listavezető Tom Kristensson, Joakim Sjöberg duóval szemben, a hatodik pozícióból visszaesve.