Túl van a sikeres tesztüzemen az az ultramodern hordható elektronikus diagnosztikai rendszer, amellyel a Peugeot és társmárkái igyekeznek javítani az autógyártás tempóján és minőségén. A RealWear HMT-1 elnevezésű berendezés Android alapú operációs rendszert kombinál nagy felbontású kamerával, apró, de annál élesebb képet közvetítő kijelzővel, valamint vezeték nélküli (mobiladat vagy wifi alapú) kommunikációs modullal. A könnyű készülék stabilan rögzíthető a szabványos munkavédelmi sisakokra, használata mindkét kezet szabadon hagyja.

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 1
Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 2

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 8
Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 9
Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 10
Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 11
Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 12
Fotó megosztása:

A HMT-1 azt látja, amit a felhasználó, és amennyiben a gyártósoron dolgozó szakember bármilyen potenciális hibát észlel, haladéktalanul kapcsolatba léphet azokkal, akik megnyugtató megoldást tudnak kínálni a problémára – akár több száz kilométer távolságból is. A felhasználó szóbeli parancsokkal vezérelheti a kamerát (szükség szerint belenagyítva a képbe, illetve rögzítve a felvételt), illetve kapcsolhatja fel a készülékhez tartozó könnyű, de erős fejlámpát, megvilágítva a problémás területet.

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 13

 „Nem kell tudnom az érintett alkatrész nevét vagy funkcióját: elég, ha a fejkamerán keresztül átküldöm a képét a beszállítónak vagy egy másik üzemben dolgozó szakértőnek, aki rápillant, és már tudja is a választ. Az egész beszélgetés rögzíthető, így ha legközelebb hasonló probléma merül fel, elég visszanéznünk a korábbi útmutatót.” – világít rá a rendszer legfontosabb előnyeire egy felhasználó. A megoldás egyébként nem csak ezért nagyon hatékony: a kutatások kimutatták, hogy a fiatalok – így az új generációs munkavállalók is – sokkal könnyebben tanulnak vizuális úton, mint szóbeli instrukciók alapján. Így a videón keresztül megismert folyamatokat könnyebben elsajátítják.

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 14

A Peugeot és társvállalatai jelenleg tíz országban, gyártólétesítményeik 80 százalékában alkalmazzák a RealWear HMT-1-est. Az elmúlt időszak során több mint tízezer órányi tapasztalatot szereztek a technológiával, amely a gyakorlatban hozzájárult az összeszerelési folyamatok egyszerűsítéséhez, a nem tervezett üzemleállások előfordulásának csökkentéséhez, valamint a kritikus feladatok minőségének javításához.

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 15

Ami pedig a Star Wars-kapcsolatot illeti, az nem véletlen: a készülék formatervezője korábban azzal a dizájnerrel dolgozott együtt, aki a Csillagok háborúja fejvadászának, Boba Fettnek a jelmezét tervezte. Az ő sisakján pont ugyanilyen kameraegység volt látható – igaz, az nem kommunikációs eszköz, hanem célzó berendezés volt.

Star Wars-kellékkel gyárt autót a Peugeot 16