Feladta a leckét a természet Washington állam rendvédelmi szerveinek 2020 első napján. Benton megyében, az SR 240-es számú utat ugyanis lavinaként lepték el az ördögszekerek, teljesen eltorlaszolva a többsávos utat. Volt olyan közlekedő, akinek csak arra volt ideje, hogy kiszálljon autójából és otthagyja azt.

Gaz lepte el az autópályát, autókat is maga alá temetett 1

Mi az az ördögszekér?

Az európai emberek legtöbbször csak a westernfilmekben találkozhatnak ezzel a jelenséggel, bár száraz időben előfordul néha a magyar vidéken is hasonló képződmény. Az ördögszekér tulajdonképpen növények elszáradt szára, melyet a szél görget hegyen-völgyön át. A gyakran tüskés csomók magukban rejtik termésüket is, és ily módon bejárva a világot szétszórják magjaikat, ezzel megágyazva a következő generációs ördögszekereknek.

Az út eltakarításához segítségül hívták az út kezelőit is, akik tolólapos teherautóikkal vágtak ösvényt a sűrű növényzetben. A mentőalakulatok elsősorban az esetlegesen a kupac alatt ragadt autók utasai miatt aggódtak, akikről semmilyen információjuk nem volt, és akár hosszú órák óta fogságban lehettek. Szerencsére minden ilyen járműből az utasok még időben elmenekülhettek, hátrahagyva mindent.

Gaz lepte el az autópályát, autókat is maga alá temetett 2

Az utat végül 10 óra alatt, reggelre sikerült járhatóvá tenni.

Gaz lepte el az autópályát, autókat is maga alá temetett 3