Kezdjük a lényeggel: 149 500 euró. Szerényen 150 ezer alatti ár, amit nyugodtan válthatunk 50 millió forintra. Ennyit kérnek ezért a makulátlan állapotú Mercedes-Benz E500-asért. A mai modern Mercedes-kínálat tetejét célzó árnak a ritkaság az oka, ebből mindössze 150 darab készült, és még az AMG valódi műhely korszakában, amikor egy ilyen Mercedes szó szerint kézműves termék volt. A fejlesztésben részt vett a Porsche és részben a gyártás is náluk folyt – a fényezést a Mercedes végezte.

Hatliteres V8-as motorja ma is ellenállhatatlan hangot és teljesítményt produkál, 381 lóerő mellé jut 580 Nm nyomaték, és bár a váltó automata, azért egy ilyen gép felejthetetlen élményt nyújthat, amikor padlógázon nekirugaszkodik a végtelennek. 

A 17 colos AMG felnik és a rajtuk feszülő gumik ma már átlagméretűek, akkoriban viszont kifejezetten sportosnak számítottak, és nyilván hamarabb is válnak füstté, mint korunk hordónyi abroncsai. 

Belterét szerencsére csak részben hatja át a kilencvenes évek divatja, a vöröses fekete bőr pont a kellő vagányságot adja meg, a rengeteg nyomógomb, és a kazettás magnó pedig csak hab a tortán, bár vélhetően ebben senki sem akar majd korabeli techno slágereket hallgatni. 

Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 1Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 2Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 3Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 4Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 5Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 6Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 7Brutális árat kérnek ezért a 25 éves Mercedesért 8