Kínában jogilag eléggé szabadon kezelik az autógyártók formai megoldásait, ezért is lehetséges, hogy rengeteg autónak akad kínai másolata. Ezek a legtöbb esetben tényleg csak részleteiben különböznek az eredeti autótól, motorikusan pedig egészen meglepő eltérések is akadnak.

A Range Rovernek már korábban is volt hasonló ügye, de most ismét szolgálatba helyezheti magát az angolok jogi osztálya, mert a Hubei tartományból új Range Rover érkezett. A Hanlong Auto nevű cég kínálja a Kuangshit, mely főleg maszkjában és a hátsó lámpában különbözik az európai modelltől.

Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 2
Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 3

Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat

Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 10
Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 11
Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 12
Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 13
Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 14
Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 15
Fotó megosztása:

A Hunkt Canticie belseje különbözik a leginkább az eredeti autótól, itt ugyanis a Mercedestől vették az ötletek javát. A dupla digitális kijelző és a középkonzol egyértelműen jelzi ezt. A kiemelkedő váltó előválasztót azonban megtartották. Az egyetlen egyedi ötlet a kormány csavart küllője.

A hat- és nyolchengeres motorok helyett a kínai változatban egyetlen erőforrás elérhető. Ez pedig 2 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor, 218 lóerővel. Ezzel 185 km/órás sebességig gyorsíthat fel a Canticie.

Míg egy Range Rover változattól függően akár több mint 30 millió forintba is kerülhet, addig a Hunkt Canticie akár 5,2 millió forintnyi jüanért hazavihető.

Váratlanul olcsó a kínai Range Rover másolat 16