A kínaiakat nem környékezi szégyenérzet, ha másolásról van szó, mintha indigóval rajzolnák át a jól ismert európai gyártók típusait. Különbség csak a technikai korlátok miatt adódik, ugyanis az ismert formát általában fáradt gyártósorokon, múltidéző technológiával állítják elő. Van következménye a szembetűnő koppintásnak? Tudomásunk szerint eddig nem sikerült egyik kínai autógyártót sem elkapni másolás miatt, a kelet-ázsiai ország autógyáraival folytatott jogi hercehurcába már olyan nagy autógyáraknak is beletört a bicskájuk, mint a BMW, a General Motors, a FIAT vagy a Ford.

Bizonyítékképp összeszedtük a legfeltűnőbb kínai klónokat, amelyekről képet, információt lehet fellelni az interneten.

Shuanghuan Noble a Smart ForTwo ellen. Lehetetlen tagadni a hasonlóságot, a városi törpe a Smartot birtokló Mercedes számára is szemet szúrt, és jogi lépéseket helyeztek kilátásba ha a Noble Európában is forgalmazásba kerül.

A sablonmásolók egyik kínai császára a Yema nevű cég. Több típust is klónoztak már, több különböző gyártótól. Egyik legarcátlanabb alkotásuk az Audi A4 kombit koppintó F16-os.

A sablonmásolók egyik kínai császára a Yema nevű cég. Több típust is klónoztak már, több különböző gyártótól. A képen a T-SUV elnevezésű Volkswagen Tiguan másolat.

Tintahalszagú piacon lőtt olcsó Rolexként hasonlít felmenőjére a MINI másolat Lifan 320. Az stílusteremtő nosztalgiamodell kínai másolatában 89 lóerős 1.3 literes motor dolgozik

Shuanghuan CEO avagy BMW X5 kínai módra. A terebélyes SUV főleg a bajor típusból merít, de nyomokban tartalmaz némi Toyota Lad Cruisert is.

Suzhou Eagle Carrie Az ígéret szerint a Ferrari California és a Porsche Cayman szerelemgyerekének tekinthető Suzhou Eagle Carrie egy teljesen elektromos sportkocsi, ami 4,8 másodperc alatt van százon. Még a Porsche logót is lekoppintották a kínaiak.

Mercedes G-osztály koppintás a Beiqi BJ80

Landwind X7, a Range Rover Evoque másolata. A 190 lóerős X7 egyébként alig a harmadába kerül Kínában, mint az eredeti, a Land Rover hiába perelt, semmi sem lett az ügyből.

Zoyte T700 és az ihletadó Porsche Macan. Ez is bizonyítja, hogy nem állnak le a másolással Kínában, sőt egyre magasabb szinten űzik azt.