Mindig ámulunk az ezer lóerő felé húzott Golfokat látva, szájtátva bámuljuk a gigaturbóval megküldött Bugatti-verő öreg BMW-ket, de ez a Volvo mindenen túltesz. Már a márka és a típusválasztás is telitalálat. Ezek a 900-as Volvók a nagypapaautók szinonimái az Egyesült Államokban, és nálunk sem kacsint át senki egy ilyenbe a pirosnál, hogy akkor most legyen Halálos iramban a következő lámpáig. 

Ez akkora overkill (szótári jelentései: a kelleténél nagyobb erejű, tömegpusztító hatású fegyver, tömegpusztítás, felesleges pusztítás, győzelemhez szükségesnél több ellenfél megölése), hogy nincs rá magyar szó. 

Orrában egy 10,3 literes V8-ast hordoz, amihez tartozik egy kompresszor ÉS négy turbó. Ezek együtt 1,8 bar túlnyomást termelnek, ami 4262 Nm nyomatékot és 3000 lóerőt eredményez. Az építés léptékeihez elég lehet annyi, hogy kamionra gyártott olajhűtőt szereltek be, a megfelelő üzemeléshez pedig 116-os oktánszámú versenybenzin szükséges.

Íme a mindent alázó nagypapa-Volvo csekély 3000 lóerővel 1Íme a mindent alázó nagypapa-Volvo csekély 3000 lóerővel 2Íme a mindent alázó nagypapa-Volvo csekély 3000 lóerővel 3Íme a mindent alázó nagypapa-Volvo csekély 3000 lóerővel 4

Az autót nemrég próbálták meg eladni az eBay oldalán, 12 500 dollár (3,8 millió forint) volt a legmagasabb licit, de a tulaj ennyiért nem volt hajlandó megválni a brutális Volvótól.