Olvasónk küldte az alábbi felvételt, amelyet néhány hete rögzített az M1-es autópályán. Egy autós igen nagy sebességgel húz el a többi jármű mellet a leállósávban. De vajon mi történt volna akkor, ha a leállóban áll egy műszaki hibás autó, amit későn vesz észre?

a videó a hirdetés után indul
 

Ezt mondj a KRESZ a leállósávról

37. § Közlekedés autópályán és autóúton:

(4) Autópálya és autóút úttestjén – a forgalmi okból szükséges megállást kivéve – megállni tilos. Tilos a leállósávon megállni vagy várakozni, kivéve ha:

a) műszaki meghibásodás miatt a jármű továbbhaladásra képtelen;

b) a jármű a forgalmat ellenőrzi;

c) a jármű útfenntartást, úttisztítást végez;

d) a jármű, a továbbhaladásra képtelen jármű elszállítását vagy a műszaki meghibásodásának elhárítását végzi;

e) a jármű a megkülönböztető jelzést adó berendezését működtetik.

(5) A leállósávon – ha a közúti jelzésekből más nem következik – csak a b)-e) pontban meghatározott járművek és a forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek közé besorolni kívánó járművek haladhatnak. A leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen. A leállósáv igénybevételére jogosultaknak a feladatuk ellátását követően a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk a leállósávot.

Milyen büntetés járt érte?

A leállósáv használata 20 ezer forintos helyszíni bírsággal büntetendő – ha valaki elfogadható indok nélkül áll meg rajta -, ha viszont halad is, ott előzi végig a dugót, akkor az már közigazgatási bírság – ami az elkövetett szabályszegés veszélyességét értékeli, és ilyenkor nem számít, hogy a vezető korábban mit és hogyan tett, tudatában volt-e a szabályszegésnek, csak azt tartja szem előtt, hogy az adott szabályszegés mennyire veszélyes a többi közlekedőre –, 100 ezer forintos bírságra lehet számítani.

Fontos, hogy gyalogosan sem használható a leállósáv, így ha elfogy az üzemanyag, és a vezető nem tud átülni egy másik gépjárműbe, akkor a legközelebbi benzinkútig sajnos a szalagkorlát mögött, a csalánosban kell menetelnie. Nem véletlen, hogy ennyire tiltott dolog a leállósáv nem rendeltetésszerű használata. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. egy vizsgálat eredményei alapján azt állapította meg, hogy a magyar autópályák leállósávjain nagyjából 20 perc a túlélési idő. Magyarul a statisztika szerint nagyjából ennyi időt lehet ott eltölteni élve. Szóval teljesen indolt olyan gyorsan elhúzni onnan, amilyen gyorsan csak lehet.