Azt hiszem, megvan a HaHu kínálatának jelenlegi legmenőbb eladó járműve, amely nem más, mint a Star Wars-filmekből ismert X-szárnyú vadászgép. Legalábbis annak egy replikája, amely leginkább gyerekjátékként üzemel, de annak első osztályú.

Eladó egy sokat futott de még működő, nemdohányzó X-szárnyú (nyugdíjas, agysebész házaspártól) R2D2 sajnos már nincs velünk, egy bevetés során olyan súlyos találatot kapott, hogy kivetette magát az űrbe. Az ion-ágyúk bedöglöttek, nincs hozzá alkatrész, ráadásul a hiperhajtómű is rakoncátlankodik, egyszer műxik, egyszer meg nem. Mindezek ellenére nyugodtan merem ajánlani hétvégi sétarepülésekhez, vagy csak egyszerű udvari játéknak

Itthon árulnak egy keveset futott, köhögő X-szárnyút 1

A filmes X-szárnyú egyébként egy egyszemélyes vadászgép, a nevét onnan kapta, hogy szárnyai szétnyithatók, így “X” alakot formáznak. A keresztszárnyak növelik a fedélzeti fegyverek tűzerejét, valamint javítják a manőverezést. Az X-szárnyú vadászgép védelmét a titánötvözetből épített, megerősített vázszerkezet, valamint a Chempat pajzsgenerátor adja. A kisebb erejű találatok nem befolyásolják döntően a vadászgép teljesítményét.

Itthon árulnak egy keveset futott, köhögő X-szárnyút 2

A kabin teljes egészében katapultálható, ezért a pilótáknak nincs szükségük légmentesen záró szkafanderre és nehéz sisakra.

A pilótafülke mögött kialakított kis üregben foglal helyet az Industrial Automation cég R2-es asztromechanikai droidja. A robot elvégzi a repülés közben adódó karbantartásokat, kiszámolja a hiperugrások koordinátáit, valamint a repülés alatt hasznos tanácsokkal segíti a pilótát, amit megjelenít a pilótafülkében. Az R2-es egység végzi továbbá a fénysebesség feletti, repülés közbeni navigációs feladatokat is.

 

A szárnyvégeken rögzítve találhatóak a Taim and Back KX9-es jelzésű lézerágyúk, valamint az orr-részbe épített két darab Krupx MG7-es protontorpedó vetők. A 4 db lézerágyú képes akár egymás után egyenként, vagy akár párban is tüzelni. Fontos tartozék a három darab protontorpedó, ezzel a speciális fegyverrel pusztította el a Szövetség a Halálcsillagot a Yavini csatában.

Nemrég felbukkant a magyar használtautó-piacon a birodalmiak egyik űrvadásza is, egy TIE fighter, legalábbis annak a váza. Lehet, hogy a honosítással lesznek problémák, de egy ilyen gépet még néha, P-rendszámmal megjáratva is megéri felújítani.