Az uborkaszezon legszellősebb napjait éljük, ilyenkor dob fel az internet valódi kincseket a pihent-fáradt tudatnak. Erre a hirdetésre például nem számítottunk, de ezúton is köszönjük olvasónknak, hogy elküldte, mert egy igazán ritka járművet láthatunk rajta.

A nap hirdetése: legendás ócskavas egy messzi-messzi galaxisból 1

Nálunk ritka, de ez a TIE-vadász-váz egy másik galaxisban igencsak gyakori. Olyan, mint nálunk a rendőrségi Suzuki Vitara. Ha valaki belefog a felújításba, és gyári állapotba hozza a veterán gépet, akkor egy viszonylag gyors vadászgép kerül a birtokába.

A Darth Vader által is nagyra becsült konstrukció 100 MGLT-vel halad az űrben, a légkörben pedig 1200 km/órával hasít. Az eladó viszont nem igazán ismeri a konstrukciót, így talán nem is tudja, mekkora érték van a birtokában, hiszen a TIE-vadászoknak nincs hiperhajtóművük.

Talán a valaha volt legkönnyebb űrhajó. A szárnyak hossza 6,3 méter, személyzetnek mindössze egy pilóta kell, 65 kg terhet képes szállítani. Arra viszont figyelni kell, hogy ebbe nem elég a százas benzin, a vadászgép hajtóanyaga nagynyomású radioaktív gáz, amit a pilótafülke hátulján kell betölteni.

Ilyen természetes környezetében a Tie Fighter.

A nap hirdetése: legendás ócskavas egy messzi-messzi galaxisból 2

Akció közben pedig így szól a legendás űrjárgány: