Nincs jobb ajándék annál, mint amelyet saját kezünkkel készítünk, hiszen az tuti, hogy egyedi lesz, és aki kapja, az sokkal jobban örül majd neki, mint egy tucatterméknek.

Egy orosz apuka úgy döntött, hogy kisfiának készít egy modellt, de nem holmi ócska műanyagból. A szülinapi ajándék minden egyes darabja – az abroncsok kivételével – acélból készült és nagyon precíz hegesztési munkával lett összeállítva.

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 1

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 2

A miniatűr modell egyébként egy erősen tuningolt Dodge Challenger, amelynek legerősebb változata jelenleg a Hellcat Redeye. 327 km/óra végsebességével és 3,4 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásával a Challenger SRT Hellcat Redeye nem csak a leghosszabb nevű, de a leggyorsabb és legerősebb gran turismója a piacnak. Padlógázon 11 perc alatt szippantja üresre a 60 literes üzemanyagtartályt.

Új ötlet az SRT Power Chiller technológia, amely a klímaberendezés hűtőközegét eltérítve hűti tovább a töltőlevegőt; így az hidegebb, tehát sűrűbb lesz, az égés pedig hatékonyabb. A Power Chiller csak a Redeye modellhez jár, a motor leállítását követően működésben maradó hűtőfolyadék-szivattyút viszont minden Hellcat kivitel megkapja.

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 4

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 5

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 6

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 7

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 8

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 9

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 10

Egy apuka elkészítette kisfiának a tökéletes szülinapi ajándékot 11