Redeye, azaz piros szemű: a Dodge kihozta a maximumot brutálkupéjából. 327 km/óra végsebességével és 3,4 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásával a Challenger SRT Hellcat Redeye nem csak a leghosszabb nevű, de a leggyorsabb és legerősebb gran turismója is a márkának – sőt, az egész piacnak.

Piros szemű vérnyúl 1

2019 Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody

A Demon dragster-modellből származó motorral szerelt Hellcat Redeye nagy meglepetés, hiszen a gyár csak arra készítette fel rajongóit, hogy a 2019-es modellévre dupla kopoltyús motorházfedelet kap a Challenger SRT szériája. De nem csak azt, hiszen az alap Hellcat is erősebb lett: az eddigi 707 helyett 717 lóerős. Mindkét modellhez megrendelhető a Widebody, azaz széles karosszéria, ami 89 mm-rel vastagítja meg az autó derekát.

Piros szemű vérnyúl 2

A Hellcat Redeye nagyobb térfogatú kompresszort, megnövelt töltőnyomást, feljebb csavart leszabályozási határt és dupla üzemanyag-szivattyút kapott. Padlógázon 11 perc alatt szlopálja üresre a 60 literes üzemanyagtartályt.

Új ötlet az SRT Power Chiller technológia, amely a klímaberendezés hűtőközegét eltérítve hűti tovább a töltőlevegőt; így az hidegebb, tehát sűrűbb lesz, az égés pedig hatékonyabb. A Power Chiller csak a Redeye modellhez jár, a motor leállítását követően működésben maradó hűtőfolyadék-szivattyút viszont minden Hellcat kivitel megkapja.

Piros szemű vérnyúl 3