Amikor tényleg csak a sebességlassítás, a balesetmegelőzés a cél, akkor azt nem csak a csekkek küldésével lehet elérni, hanem egy sofőrök figyelmét felhívó táblával, akcióval. Esetleg kamu rendőrökkel, bábukkal.

Ahol nagy az átmenő forgalom, ott működhet a dolog, nyilván a helyiek hamar rájönnek a trükkre, de aki először találkozik őrmester bábuval, az garantáltan lassítani fog. Erre gondolt az angol Edie Pope is, aki saját maga fabrikált rendőrbábút.

Kitömött rendőrrel küzd egy elkeseredett lakos a gyorshajtók ellen 1

Technikája hagyományos eszközökön alapult, gyakorlatilag egy madárijesztőt csinált, a testet szalmával tömte ki, a fej egy próbababáról érkezett, de van a rendőrségire kísértetiesen emlékeztető kabát, és kamu sebességmérő készülék is.

A helyi rendőrség szerint semmilyen szabályt nem sért a madárijesztő rendőr, sőt üdvözölték a magánakciót, ami azért több autóst is lassításra késztet. A szakaszon nemrég csökkentették a megengedett sebességet 100 km/óráról 60 km/órára, de ezt kevesen vették figyelembe.

Kitömött rendőrrel küzd egy elkeseredett lakos a gyorshajtók ellen 2

Ezért is lépett a 71 éves helyi lakos, akinek alkotását egyszer már elrabolták, és egy közeli bokorba dobták, viszont a maradványokból főnixmadárként éledt újjá a fáradhatatlan közeg.

Itthon is volt már hasonló akció,  Kőröstetétlen belterületén videóztak le egy ilyen álrendőrt, a hatás egész valós, hiszen nem papírból kivágott lapjárőrről van szó, hanem 3D-s bábról, háromlábúval kiegészítve, amire a traffipaxra megszólalásig hasonlító doboz került.

Ez mekkora!!

Közzétette: Szerencsés Szabolcs – 2018. szeptember 27., csütörtök