Régen a nemesek kiváltsága volt, de már egyre több gyártó készít Shooting Brake karosszériás autókat. Igaz, ezek nem a hagyományos recept alapján születnek, hiszen öt ajtajuk van. Egy igazi vadászkombi azonban egy gyors túraautóból vagy sportkocsiból születik és így készült ez a Ferrari 612-es Shooting Brake is a holland Vandenbrink műhelyében.

2004-ben jelent meg az olaszok sportos, nagy túraautója, melybe hagyományosan szívó V12-es motor került és négy személy számára gyújt kényelmet a például a Monaco-i kikötőig. A 612 Scagliettiben 5,7 literes, 12 hengeres motor található, mely 540 lovas teljesítményét 7250-es fordulaton adja le, mellé 588 Nm nyomatéka van 5250-től. Viszont a csomagtartója nem túl praktikus ellentétben a hollandok alkotásával.

Klasszikus vadászkombi született ebből a Ferrariból 2

Meghosszabbították a tetőt, az oldalán pedig homorítással emelték ki a plusz lemezeket, ablakok a tetőre kerültek, így egészen más hangulata lett a második sornak. A csomagtartót épp úgy sötétebb bézs bőrrel borították, mint az utastér többi részét. A Vandenbrink egyelőre csak egy példányt készített az autóból és egészen addig nem is fog többet, amíg nem érkezik megrendelés az autóra.

Klasszikus vadászkombi született ebből a Ferrariból 3