Körülbelül 120 km/órás tempóval haladt 10 óra 30 perc körül Siófok irányába, nagyjából Székesfehérvárnál, egy autós az M7-esen – írta kedden az Index egyik olvasója a hírportálnak.

Ma pedig előkerült egy újabb felvétel az esetről, amelyen tisztán látni, hogy a fehér, második generációs (face lift előtti) Hyundai i10 masszív tempóban halad a forgalommal szemben. Szerencsére a többi járművezető észnél volt és időben reagáltak.

Az Index megkérdezte az esetről a rendőrséget is, akik elmondták, hogy kedden 10 óra 30 perc körül három egymást követő bejelentés is érkezett arról, hogy az M7-es autópálya 70. kilométerszelvénye közelében, Siófok irányába, a belső forgalmi sávban, a forgalommal szemben halad egy fehér színű furgon.

Azonnal a helyszínre küldték a rendőröket, akik azonban nem észleltek a hivatkozott szelvényben, vagy annak közelében és a lehajtók környékén sem szabálytalanul közlekedő járművet. Sőt, nem láttak a bejelentéseknek megfelelő színű és típusú autót sem. Így nem is intézkedtek. Az eset kapcsán továbbá baleset és útlezárás nem történt, tette hozzá a rendőrség sajtóügyelete.