Ötven kilométeren át hajtott szemben a forgalommal egy autós egy nyugat-franciaországi autópályán, és közben három kocsival ütközött, de csak egy személy sérült meg – közölte az MTI szerint a helyi rendőrség szombaton.
A közép-franciaországi Tours városából származó 56 éves férfi szombatra virradóra hazafelé tartott a délnyugati Bordeaux-ból, miután péntek este alaposan felöntött a garatra.
  
50 kilométert ment szemben a forgalommal 1 
 
Két órán keresztül vezetett, majd elvesztette uralmát járműve felett, amely szembefordult a forgalommal. Amikor az illuminált állapotban levő sofőr újra elindult, már a forgalommal szemben haladt. Ötven kilométert tett meg így lassú tempóban, nekiütközött a sávelválasztó korlátnak és három autónak is.
    
A férfit végül egy útdíjfizető állomáson tartóztatták fel, az autópálya-rendőrség közlése szerint “teljesen el volt tévedve, mintha nem is ezen a világon lett volna”. 
Véralkohol-szintje 2,34 gramm volt literenként, ami lényegesen magasabb a 0,5-ös értéknél (csoda, hogy nem volt képben?), amely alatt Franciaországban még megengedett a vezetés. A férfit bíróság elé állítják.

Látta a fotókat a Dunába süllyedt luxusautóról?