1990-ben érkezett meg a Texas államban lévő Houston városának egyik Porsche kereskedésébe ez a szürke metál 944 S2 Cabriolet, mely nem sokkal később már gazdára is talált. Nem sokáig használta az első tulajdonos, fél év után adott túl a nyitott tetős sportkocsin, amire ezt követően egy újabb kereskedő csapott le. A nyomott áron megvásárolt, kevés kilométeres autó remek befektetésnek tűnt. Ezért pár év után elrakta egy raktárba.

1995-től egészen 24 éven keresztül tároltál tehát az autót, de nem hanyagolták el. Azért a biztonság kedvéért néhány apróságot kicseréltek rajta, hogy tutira működőképes legyen a 944-es. Ilyen az üzemanyag-szivattyú, a teljes fékrendszer, motorolaj és természetesen a szűrők. A 16 colos felniken új Goodyear Eagle GT gumik vannak. Most az autóban 24 140 kilométer van, ami meglehetősen alacsony egy majdnem 30 éves autótól. A világos bőrbelső persze makulátlan állapotban van, ahogyan a vörös Porsche feliratú szőnyegek is, a felszereltség része a Blaupunkt Reno hifi.

Több mint 20 évig pihent egy raktárban ez a 944-es Porsche 2

Ennek az S2-es 944 kabriónak már 3 literes, soros négyhengeres motor van az orrában, mely 211 lóerős és 280 Nm nyomatékú. Álló helyzetből 100-as tempóra nagyjából 6 másodperc alatt gyorsul. 6980 példány készült az S2-es 944 Cabrio-ból. Ezeket a modelleket úgy készítették, hogy a nyers karosszériát megkapta a Weisenbergban működő KW, ők levágták a tetőt és néhány helyen megerősítették hegesztéssel a kasztnit, valamint 60 milliméterrel alacsonyabbra került a szélvédőkeret.

Több mint 20 évig pihent egy raktárban ez a 944-es Porsche 3