Az autógyártás aranykora rég leáldozott. Nagy szavak ezek, tudom, és semmilyen tudományos felméréssel, vagy ténnyel nem lehet alátámasztani. Viszont érezhető. Sokan egyet fognak velem érteni, ha végignézik az alábbi videókat. Furcsa prototípusokat látunk, még furcsább zenével, mintha nem is ebben a naprendszerben készültek volna a képek. A Commodore számítógépekre emlékeztető ciripelő hangzású zene szinte közel hozz a sci-fi filmek hangulatát, az autók pedig, egytől egyik legendák, mérföldkövek az autógyártásban. Az első a Lamborghini Miura, ami lefektette a mai szupersport autók építési elveit, no meg az első négykerekű, aminek voltak szempillái.

A második a Lancia Stratos, amiből végül egy háromszoros rali világbajnok nőtt elő, igaz űrbéli vonalai finomodtak mire szériává érett, de bárhonnan nézzük, lenyűgöző darab.

A harmadik videón ismét egy Lamborghini, a Countach, ami szakított a lágy vonalakkal és az agresszív szögletességet hozta előtérbe.

Hiába a mágneszaj, a remegő szemcsés kép, ezek a Bertone remekművek a mai napig a jövőt képviselik, és talán sosem érjük utol az olasz tervezők nagyszerű vízióit.