Rengeteg ember gondolja úgy, hogy egy nagy projektbe vágja a fejszéjét, vesz egy négy keréken guruló valamit, és megalkotja az Autót. Ám sajnos ez nem mindig jön össze. Noha ízlésről elvileg nem lehet vitatkozni, azt azért talán ezen szörnyszülöttek alkotói is belátták, hogy a nagy mű nem fogja elnyerni az autós kiállítások fődíjait.

Szerencsére nem ez a helyzet a francia művész, Beneditto Bufalino esetében. A Párizsban élő férfi már számos autót alakított át pályafutása során. A legtöbb kocsi a mester kezelésbe vétele után egy métert sem tett meg, de nem is bánjuk igazán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Febr 9., 2019, időpont: 3:47 (PST időzóna szerint)

Beneditto legutóbb éppen egy Fiat Coupét alakított át, nem is akárhogy. „A járművet, a vörös Fiatot szó szerint kettévágtuk hosszában. Így elveszítette a közlekedési eszköz eredeti funkcióját” – mondta a francia.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Márc 31., 2019, időpont: 3:29 (PDT időzóna szerint)

Az eredetileg nem csak szép, de jól vezethető Fiatból egy sültkrumplit árusító kocsi lett. A Coupé tetejét megemelték, az alsó részben pedig a fritőzökben készül a burgonya. Valódi újraértelmezése ez a büfékocsi fogalmának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Ápr 4., 2019, időpont: 8:47 (PDT időzóna szerint)

Az autó elkészülte óta már Belgiumban is járt, az alkotás a francia mester egyik legnépszerűbb művévé vált. Benedittónak azonban nem ez az egyetlen járművekhez köthető műalkotása. Korábban készített már autóból utcai lámpát, pingpongasztalt, nevelt már csirkét egy kiszuperált rendőrautóban, de akváriumot is csinált már munkagépből.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Febr 19., 2019, időpont: 5:09 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Aug 28., 2018, időpont: 6:38 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Dec 22., 2018, időpont: 2:33 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Studio Benedetto Bufalino (@studiobenedetto) által megosztott bejegyzés, Szept 14., 2018, időpont: 9:37 (PDT időzóna szerint)