Cartu legújabb játékszere a 2018-as Le Mans-i 24 órás verseny rajtánál debütáló Ferrari 488 Pista Piloti. A márka tavalyi WEC világbajnoki párosának rajtszámával díszített autót kizárólag a Ferrari privát versenyzői vásárolhatják meg.

A videót és a fotókat Balog Dániel készítette a budapesti Four Seasons előtt, ezúton is hatalmas köszönet érte.

Alessandro Pier Guidi és James Calado az AF Corse színeiben tavaly egyéniben és csapatban is megnyerte a WEC hosszútávú világbajnokságot, 51-es rajtszámú versenyautójuk pedig most egy limitált kiadáshoz állt modellt.

A Le Mans-i 24 órás versenyre időzített leleplezés viszonylag keveseket érint: a különleges autót kizárólag a gyárral szerződött privát versenyzők vásárolhatják meg, éppen ezért árat és darabszámot sem közölt a márka.

Videón, ahogy a budapesti milliárdos röfögteti új Ferrariját a belvárosban 1

Az autót kívülről a 488 GTE versenyautó hangulatában az olasz trikolor díszíti, az orrán PRO felirat hirdeti a géposztályt, amelyben diadalmaskodott a Ferrari; a képet a világbajnoki koszorú teszi teljessé. A bemutatott autót az 51-es rajtszám díszíti, de a vásárlók ezt lecserélhetik saját rajtszámukra, ha úgy látják jónak. Az elülső aerodinamikai csatorna matt fekete festést kapott, a diffúzor lakkozott, nyers karbon elem.

Videón, ahogy a budapesti milliárdos röfögteti új Ferrariját a belvárosban 2

Az autó négyféle színben kapható, ezek elnevezése mind a motorsport világát idézi: Rosso Corsa, Blu Tour De France, Nero Daytona és Argento Nürburgring. A belteret fekete Alcantara borítja, akárcsak az üléseket; a perforált üléshuzatot az olasz zászló díszíti, ahogy a váltófüleket és a padlószőnyegeket is. A kormány tövében visszaköszön a kívül felfestett rajtszám, de van sorszámozott plakett is, ahogy kell. A küszöböt szénszálas panel burkolja, minden karbon elem matt kivitelű.

Videón, ahogy a budapesti milliárdos röfögteti új Ferrariját a belvárosban 3

Az utastér mögött kapott helyet a 3,9 literes, duplaturbós V8-as motor. A nyolchengeres 720 lóerős teljesítményét 8000-es fordulatnál adja le és mellé 3000-től 770 Nm csúcsnyomatéka van.